Svensk fika och statistik

Jo men visst. Produktiv dag med massa skrivande på labb rapport och en fikadejt med den svenska tjejen från universitetet. Började redan under tidig förmiddag att börja skriva mer på inlämningen, och det här med att låta som en smart vetenskaplig forskare är otroligt svårt. Ovan med språket, och det ska anpassas så att både ''osmarta'' och ''smarta'' personer ska kunna läsa och förstå. Inte det lättaste när man knappt själv vet vad man gör. Vill ha skiten klar, men för det krävs det att man jobbar på....
 
Tog en välförtänad rast, och gick in till centrum för att möta upp denna tjej för en typisk fika och för att få lite svensk tid. Känns alltid lite udda att prata svenska kring engelsmän nät man är ute, men man kommer snabbt in i det. Alltid en fördel också att de andra runt omkring inte förstår ett ord ;)
 

Mysfaktor

Pinnande in till centrum idag, mestadels för att ersätta ett trasigt klädesplagg, men slutade att jag kom ut från Primark med den ack så kända papperspåsen i näven. Håller på att förbättra mitt rum, så hunnit med att handla förvaringslådor så alla småsaker inte dräller omkring på de få ytor jag har....Samt papperskorg och tvättkorg. Fick syn på en ljusslinga för enbart 10 kr och jag kunde inte låta bli! En extra touch, och de sitter fint över mina älskade böcker. Primark är bra till mycket, även om det händer ibland att man får vad man betalar för. Vissa saker håller förstås bättre.
 
Spenderat många timmar på statiskt, och då jag missade just tillhörande lektion har jag fått knepa och knåpa själv. Hade ingen aning om vad jag gjorde, men idag visade det sig att alla mina resultat var rätt. Blev så glad, för kan mer än vad jag tror.

One down...

...2 more to go. Igår åkte jag och kompisen in tillsammans och satte oss i biblioteket för att studera - 4 timmar innan första lektionen började. Köpte godsaker för att hålla humöret igång, och började sedan skriva på inlämningen som ska vara inne idag på onsdag. Hann precis bli klar innan lektionen drog igång, så fick springa till inlämningsområdet. Pustade ut ordentligt, menn än är det inte slut. 3 veckor kvar till hemfärd, men en inlämning varje onsdag kvar. Kämpa kämpa!
 
Kylan slog till i måndags, och vaknat till frost dom senaste dagarna. Som svensk bör man kunna handskas med väder som ligger på nollan, och värre men muttrar över att jag saknar dom +10 som varit förra veckan. När kylan går ner här, så går den verkligen ner fort.På tal och om att vara svensk, så ska jag på fikadejt med en annan svensk tös som började studera i höstas. Ska bli underbart med lite ''svensk tid'' och fika måste man bara göra med vårt påbrå ;)

RSS 2.0