Som svensk i England

Denna termin läser jag ämnet undergraduate research process. Ett ämne som ska hjälpa oss inför nästa år och vår avhandling, men än så länge har jag inte lärt mig något nytt....och igår när något vettigt äntligen skulle läras ut så förstod jag ingenting. Det här med att välja rätt statitisk program är inte min grej, men ett måste inför min egna avhandling som jag vet kommer handla om beteende i katter.
 
De flesta har klurat ut sitt ämne till research inlämningen, och trodde aldrig att min svenska skulle kunna hjälpa någon här i England. En tjej i parallell klassen messade och undrade om jag kunde hjälpa henne översätta några svenska etogram. Hur hon ens kom in på svenska etogram förstår jag inte, men alltid kul att kunna hjälpa. Fast så finns ju alltid hjälpen att få min engelska kontrollerad tacksamt nog.

Keep on reading

Hunnit läsa en hel del sedan jag blev klar med inlämningen. Mer eller mindre 2½ böcker faktiskt. Go big or go home? Ett fint sätt att slapna av på, och tur för mig att jag har en hel del olästa böcker på spiselhyllan. Boken jag beställde som bra-jobbat-present är också utläst *host* och det kändes väldigt bra att hålla den i näven efter i tisdags. Lärarna är fortfarande sjuka, men åkte in tidigt ändå för att dumpa av lite studiesaker. Åkte raka vägen hem igen och plockade upp ännu en bok.
 
Händer inte mycket denna dag heller, men hunnit avnjuta lite värme utomhus. Från att ha varit 2-3 grader står nu tempen på 12+. Var på tiden, då man förra året kunde sitta ute i solen i shorts och linne den 9e mars (i England).

Andas ut

Helvetet är klart! Den glädjen! Spenderat studieveckan med enbart en inlämning. Tog sin tid, och blev äntligen klar tidigt imorse. Spenderade hela min söndag med att leta fakta och skriva. Det går inte fort, men hellre sakta och bra, än fort och slarvigt. Sammandraget till inlämningen var otroligt förvirrande, så lite nervös att jag missuppfattat något, men återstår att se om några veckor när vi får resultatet. Ska ta och andas ut lite, tills nästa inlämning ska in om ca 2 veckor. Fixade mig en ''bra-jobbat-present'' i form av en ny begagnad bok. Inte så illa pinkat med böcker för 30 kr, och tyckte jag förtjänade det.
 
Denna måndag tycks faktiskt innehålla lite tur. Vanligen är måndagar fulla av otur, men idag så...läraren är sjuk så min tidiga morgon blev en sovmorgon. En lång sådan, så det tackar man för.

RSS 2.0