Husdjur

Jag har länge velat ha ett husdjur medans jag studerat i England, för finns inget bättre stöd än ett fluffigt djur som tar bort mycket av stressen. Pip skaffade sig Titch under mitt 3e år så gosade med henne när jag kunde. Nu när jag i stort sett bor hos pojkvännen så dök tanken upp om något litet husdjur. Kikade på denna filur medans jag jobbade och föll pladask. När jag under tisdag morgon såg att han fanns kvar tingade jag honom på en gång! Så möt Pixel! En guldhamster lika lat som sina ägare (han använder sitt hjul som stol) och ingen insikt i varför han ska ha ett hus. Men söt är han, med sin ljusare bakdel och ögon.
 
I övrigt så pågår det väldigt mycket igen. Deadlines och mycket plugg. Men man får bita ihop och kämpa på så gott det går. Hjälper inte att jag fullkomligt hatar data analys och kämpade med förra året vid denna tidpunkt också. Men då hade jag en handledare som inte brydde sig...denna gång får jag stöd och förslag på vad jag kan göra för att förbättra mitt arbete.

Insekter och rivsår

Har hunnit jobba 2 veckor på djuraffären och de flesta sysslor sitter relativt bra. Det enda jag behöver lära mig är kassan, men fått en övningskod så när nästa tillfälle ges så ska jag låtsas att jag har kunder framför mig. Skulle försökt under veckan men hade fullt upp båda dagarna. Kom hem på tisdagskväll med blåmärken över vänster arm, rivsår över hela högra armen och märken över benen. Man märker inte ens att man gör sig illa. Kul men slitsamt jobb. Kunderna gör det dock roligare, speciellt när man redan under första veckan fått smeknamn av en. Senaste passet hjälpte jag en kvinna med gräshoppor och hon snappade upp min dialekt.
 
Spenderade halva min torsdag med att riva grönsaker, packa insekter och greja. Jösses...Hade rårivna morötter överallt, till och med innanför kläderna! De små bebisinsekterna var jobbiga för de hade en tendens att smita - men jag fick snabbt tag i dom igen. De större vuxna...asså hujeda mig! Skvatt flera gånger när de bara studsa iväg. Skrämde slag på en kund när jag öppnade en förpackning och en stor hoppade ur rakt på mig. Jag skvatt till med ett litet pip. Nackdelen med jobbet, det och att jag antagligen kommer få med mig en hamster hem ;)

Ljus framtid

Gissa om livet går bra? Fixade med banken förra veckan och direkt efter så skickade jag in en ansökan om jobb på en djuraffär. Nästa dag gick jag dit för en intervju...och kom hem igen med jobb! Allt inom 2 dagar. Inte illa pinkat. Så jobbar numera 2 dagar i veckan, vilket är lagom medans jag studerar. Har mitt första pass strax och jösses vad jag är nervös. Länge sen jag jobbade nu, speciellt som anställd med lön. Men så länge rutinerna kommer in så ska det nog gå bra. Man lär sig ju medans kunderna kommer och går.
 
I veckan väntar även intervju så att jag lagligt kan jobba heltid senare i sommar. Mycket som sker på en gång, men bestämt mig för att jag ska bygga mig ett liv här i England med Chris, så då är det bara att tag i allt! Glad att jag faktiskt vågar ta det steget - det var en sak att flytta hit och studera, men blir ju lite annorlunda att jobba och inte kunna åka hem när jag vill.

RSS 2.0